Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberlerin en önemli özellikleri ;
- Yüksek Mukavemetli
- Darbeye Karşı Dayanıklı
- Uzun Süreli Yüksek Elastikiyet
- Her Türlü Hava Koşuluna Dayanıklı
- Güneş ışınlarına dayanıklı
- Düşük Maliyetli
- Yüke Zarar Vermeyen
- Gevşeme Yapmayan
- Güvenli Kullanılabilmesidir.
Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberler, özellikle hava koşullarına ve darbelere karşı dayanıklılık özellikleriyle öne çıkmaktadır. Darbelere karşı dayanıklı olması ve yüksek mukavemetinden dolayı Çelik Çemberlere iyi bir alternatiftir. Çelik Çemberlerin elastiki esneme özelliği olmaması sebebiyle nakliye sırasında oluşan darbelerde kopabilmektedir. Benzer mukavemetli ürünler kıyaslandığında Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberlerin darbelere karşı dayanımı, Çelik Çembere oranla 7 kat daha fazladır.
Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberlerimiz Galvanizli Bukle Tel Tokalarımız ile birlikte kullanılmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında nakliye sırasında gevşeme yapmaz. Ürünün zarar görmeden istenilen yere ulaşmasını sağlar. Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberler ‘in Bukle Toka’larımız ile olan uyumu sayesinde sistem mukavemeti; Tekstil Çember, Dokuma Çember, PET Çember ve PP Çembere nazaran oldukça yüksektir.
Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberler, diğer çember tiplerine göre sistem mukavemeti en yüksek çember tipidir. Sistem Mukavemetini etkileyen en önemli faktör, ek Bölgesi dayanımıdır. Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çember’lerin ek bölgesi dayanımı 75-90 % aralığındadır.
Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çemberler, Co-Strap Tekstil Çember ve Co-Strap Dokuma Çemberler gibi gerektiğinde tekrar gerdirilebilir. Ayrıca, elastiki yapısından dolayı, üst üste konulan paletlerde alttaki ürün üzerindeki çember elastik gevşeme yapmaz.
Co-Strap Polyester Lifli Kompozit Çember’lerinimizin ürün çeşitliliği fazladır. Uygulama ve Palet ağırlığına göre kullanılabilecek, 13mm ile 40mm arasında farklı genişliklere ve 250kgf’den 2600kgf’a kadar çeşitli kopma mukavemetine sahip ürün alternatiflerimiz mevcuttur.
KULLANILDIĞI SEKTÖRLER VE UYGULAMA ALANLARI
Bu çemberler ağırlıklı olarak ;
Aluminyum ve cephe sistemleri, kimya sanayi, cam sanayi, taş ve tuğla endüstrisi, metal sektörü, ağaç ürünleri ve ahşap sanayi, koli ambalaj sektörlerinde kullanılmaktadır.