GÜLCÜOĞLU GÜMÜŞLÜ ÇİFTLİĞİ, Ege Bölgesinin incisi İzmir’in Tire ve Ödemiş ilçeleri arasında kuzeyde Bozdağlar ve güneyde Aydın Dağları’nın eteklerinde yer alan Küçük Menderes Ovası’nda, 1905’de kurulan 5000 dekarlık alana sahip bir işletmedir. 1880’li yıllarda, Gülcüoğlu ailesi tarafından kurulan Kızılcaavlu Çiftliği’nden sonraki ikinci çiftliktir.
Bir aile şirketi olarak kurulan Gülcüoğlu Gümüşlü çiftliği, bugün yönetiminde bulunan ailenin beşinci kuşak temsilcilerinden olan Umut Talu ve Gizem Gülcüoğlu Bayat tarafından yönetilmektedir. Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği, kurulduğu günden bugüne kadar, bulunduğu bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde büyük rol oynamayı başarmış ve bu iş alanındaki atılımlarını sürdürmeyi ilke edinmiştir.
Bulunduğu bölgenin birçok elverişli coğrafi özellikleri arasında, Küçük Menderes Irmağı’nın çiftlik sınırlarını çiziyor olması, bu çiftliğe, faaliyet gösterdiği gıda-tarım sektöründe, büyük avantajlar sağlamaktadır. Verimli toprağı, iyi tarımsal drenaj sistemi, sorunsuz taban arazisi ve uygun iklim koşulları sayesinde; Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği, yılın her mevsimde çeşitli kaliteli ürün yetiştirmeye elverişlidir.
1980 yılı Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği’nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. Çünkü önceden ağırlıklı olarak pamuk, buğday, tütün gibi endüstriyel tarım ürünleri yetiştirilen, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılan Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği’nde, 1980 yılında büyük teknoloji yatırımları gerçekleştirilmiştir.
Daha o yıllarda, büyükbaş et ve süt hayvancılığının bu bölge için önemini fark eden çiftlik yönetimimiz, bu konuda bir ilki gerçekleştirmiş ve böylece, et ve süt verimini arttıran silajlık mısır ve yonca gibi yem bitkilerini üreterek yöre çiftçilerimize öncülük etmiştir.
1990’lı yıllarda ise, değişen pazar şartları, konserve ve dondurulmuş gıdalara olan talebin artması nedeniyle, çiftlik arazisinin bir kısmı bu endüstrilere hitap edecek domates, salatalık, kornişon turşu, biber ve bezelye gibi sebze çeşitlerini yetiştirmek üzere organize edilmiştir. Böylelikle, Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği, sektördeki değişimi takip ederek güncel koşullara uyum sağlayabilmiştir.
2000’li yıllarda, eskiden Ege Bölgesi’nin stratejik ürünü olan pamuğun tarım politikaları nedeniyle öneminin azalması sonucu, Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliğini alternatif ürün yetiştirme arayışına girmiş ve böylece, dane mısır üretimine ağırlık vermeye başlamıştır. Bu bölgedeki dane mısır üretiminin giderek çoğalmasıyla birlikte, Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği, hem kendi hem de yöre çiftçisinin ihtiyacını karşılamak amacıyla, 2000 tonluk silo ve mısır kurutma tesisi yatırımını 2010 yılında gerçekleşmiştir.
Bu bağlamda, Gülcüoğlu Gümüşlü Çiftliği, bölge çiftçilerimize destek amacıyla, sözleşmeli silajlık ve dane mısır ekimi yaptırılmaktadır. Böylece, tarımsal üretimin yanında, silajlık ve dane mısır ürünlerinde alım-satım yapılarak tarımsal ticari faaliyetler de devam etmektedir.
Bir yenilik olarak, 2012 yılında, Ege Bölgesi dışındaki bölgelerdeki çiftçilerimize öncülük etmek amacıyla, iklim ve toprak yapısı mısıra elverişli olan Türkiye’nin farklı bölgelerindeki arazilerde silajlık ve dane mısır ekimine başlanmıştır.
Firmamızın misyonu, üretmekte olduğu mevcut ürünlerle dünya standartlarında teknoloji ve verimliliği yakalayabilmektir.
Firmamızın vizyonu ise, tarım konusunda hem teknolojik hem ticari olarak uzmanlaşmış, birlikte sinerji yaratabileceğimiz uluslararası bir firma ile işbirliği yaparak tarıma dayalı endüstride gelişmek ve büyümektir.